Musea

Bastia Stadsmuseum

Ontdek de geschiedenis van Corsica bij het Bastia Stadsmuseum

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en cultuur van Corsica? Breng dan zeker een bezoek aan het Bastia Stadsmuseum, gelegen in het pittoreske stadje Bastia op het eiland Corsica. Dit museum neemt je mee op een boeiende reis door de rijke geschiedenis en tradities van dit prachtige eiland.

Historische collecties en tentoonstellingen

Het Bastia Stadsmuseum is gehuisvest in een historisch gebouw en herbergt een indrukwekkende collectie voorwerpen en kunstwerken die de geschiedenis van Corsica tot leven brengen. Van archeologische vondsten tot traditionele ambachten en kunstwerken, er is voor ieder wat wils.

In de verschillende tentoonstellingsruimtes kom je meer te weten over de oorsprong van Corsica, de invloeden van diverse culturen en volkeren, en de ontwikkeling van de Corsicaanse identiteit. Leer meer over de boeiende geschiedenis van het eiland en haar bewoners.

Interactieve ervaringen

Het Bastia Stadsmuseum biedt ook interactieve ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden. Zo kunnen kinderen deelnemen aan educatieve workshops en activiteiten, terwijl volwassenen kunnen genieten van lezingen en rondleidingen door ervaren gidsen.

Ontdek Corsicaanse muziek, proef lokale lekkernijen en maak kennis met traditionele ambachten tijdens je bezoek aan het museum. Er is altijd wel iets te beleven!

Praktische informatie

Wil je het Bastia Stadsmuseum bezoeken? Hieronder vind je enkele praktische tips:

  • Openingstijden: Het museum is doorgaans geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €5, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
  • Bereikbaarheid: Het museum is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn parkeergelegenheden in de buurt en bushaltes op loopafstand.

Kortom, het Bastia Stadsmuseum is een must-visit voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende geschiedenis en cultuur van Corsica. Laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid van dit bijzondere eiland!

You may also like...