Dagtrips

Porto en Calanques de Piana

Ontdek de prachtige natuur van Porto en Calanques de Piana op Corsica

Ontdekking van Porto

Porto is een schilderachtig vissersdorpje gelegen aan de westkust van Corsica. Het is een geliefde bestemming vanwege zijn prachtige natuur en indrukwekkende rotsformaties. Wanneer je Porto bezoekt, word je betoverd door de schoonheid van de omgeving.

Bezienswaardigheden in Porto

In Porto vind je diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn, zoals:

  • Toren van Porto: Deze Genuese toren uit de 16e eeuw biedt een prachtig uitzicht over de baai van Porto en de omringende rotsen.
  • Calanche de Piana: Deze indrukwekkende rotsformaties behoren tot het UNESCO-werelderfgoed en zijn een must-see tijdens je verblijf in Porto.
  • Boottochtjes: Maak een boottocht langs de kust van Porto en bewonder de adembenemende kliffen en grotten.

Activiteiten in Porto

Naast het bewonderen van de prachtige natuur, zijn er ook tal van activiteiten te ondernemen in Porto, zoals:

  • Wandelen: Verken de omgeving te voet en ontdek verborgen baaitjes en uitkijkpunten.
  • Duiken en snorkelen: Verken de onderwaterwereld van Porto en ontdek kleurrijke vissen en koraalriffen.
  • Genieten van lokale gerechten: Proef de heerlijke Corsicaanse keuken in een van de gezellige restaurantjes in Porto.

Verkenning van Calanques de Piana

Calanques de Piana is een spectaculaire kustlijn gelegen in het zuiden van Corsica, nabij Porto. De roodkleurige rotsformaties en turquoise zee vormen een adembenemend decor voor een onvergetelijke ervaring.

Wandelen in Calanques de Piana

De beste manier om Calanques de Piana te verkennen is te voet. Er zijn diverse wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van dit natuurgebied leiden. Vergeet vooral je camera niet, want je zult hier de mooiste foto’s maken.

Boottocht langs de Calanques

Wil je Calanques de Piana vanaf het water bewonderen? Maak dan een boottocht langs de kustlijn en geniet van het prachtige uitzicht op de rotsformaties vanaf zee. Het water heeft een heldere turkooise kleur wat zorgt voor een magisch schouwspel.

Praktische informatie

Wil je Porto en Calanques de Piana bezoeken? Hier wat praktische informatie:

  • Beste reistijd: De beste tijd om Porto en Calanques de Piana te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer het weer aangenaam is en de natuur op zijn mooist is.
  • Vervoer: Het is aan te raden een huurauto te nemen om optimaal van de omgeving te genieten. Ook zijn er excursies en boottochten te boeken vanuit Porto.
  • Accommodatie: In Porto zijn diverse hotels en vakantiehuizen te vinden voor elk budget. Ook kamperen is een optie in de omgeving.

You may also like...