Praktische info

Betalen en geldzaken

Alles over betalen en geldzaken op Corsica

Als je op Corsica bent, wil je natuurlijk weten hoe je het beste kunt betalen en met geldzaken om kunt gaan. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips met je, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan!

Betalen op Corsica

Op Corsica kun je op de meeste plaatsen betalen met contant geld en met pinpas of creditcard. **Het is verstandig om altijd wat contant geld op zak te hebben, vooral in kleine dorpjes waar niet overal pinautomaten te vinden zijn.

**Bij restaurants en winkels is het gebruikelijk om met pinpas of creditcard te betalen. Let er wel op dat niet alle plekken American Express accepteren, dus zorg ervoor dat je een Visa of Mastercard bij je hebt.

Pinautomaten

Op Corsica vind je pinautomaten in de meeste steden en dorpen. **Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de pinautomaten soms niet goed werken of leeg kunnen zijn. Zorg er dus voor dat je voldoende cash bij je hebt voor noodgevallen.

**Let op dat sommige banken extra kosten in rekening kunnen brengen als je met een buitenlandse pinpas geld opneemt. Informeer hierover bij je eigen bank voordat je op reis gaat.

Geldzaken op Corsica

Als je geld wilt wisselen op Corsica, kun je dit het beste doen bij banken of wisselkantoren. **Let op dat de koers vaak gunstiger is bij banken dan bij wisselkantoren of op de luchthaven.

**Het is handig om voor vertrek al wat euro’s te wisselen, zodat je niet direct bij aankomst op Corsica op zoek moet gaan naar een wisselkantoor.

Fooi geven

Op Corsica is het geven van fooi niet verplicht, maar het wordt wel gewaardeerd. **In restaurants kun je 5-10% fooi geven, afhankelijk van de service. Ook bij taxichauffeurs en kamermeisjes is een kleine fooi gebruikelijk.

**Zorg ervoor dat je altijd wat kleingeld bij je hebt voor fooien, aangezien niet overal op het eiland met pinpas betaald kan worden.

Met deze informatie over betalen en geldzaken op Corsica ben je helemaal klaar voor je vakantie op dit prachtige eiland. Vergeet niet om altijd een mix van contant geld en pinpas/creditcard bij je te hebben, zodat je overal goed voorbereid bent!

You may also like...