Reisgidsen

Beste wijnhuizen bezoeken

Genieten van de beste wijnhuizen op Corsica

Ben je een wijnliefhebber en ben je van plan om Corsica te bezoeken? Dan heb je geluk, want dit prachtige eiland staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Tijdens je verblijf op Corsica mag een bezoek aan enkele van de beste wijnhuizen dan ook niet ontbreken. Hieronder vind je een overzicht van enkele aanraders.

Domaine de Torraccia

Domaine de Torraccia is een prachtig gelegen wijndomein in de buurt van Porto-Vecchio. Het domaine bestaat al sinds 1964 en produceert een breed scala aan wijnen, van krachtige rode wijnen tot frisse rosé’s en elegante witte wijnen. Tijdens een bezoek aan Domaine de Torraccia krijg je de kans om de wijngaarden te verkennen en natuurlijk verschillende wijnen te proeven. Vergeet niet om een flesje mee te nemen als souvenir!

Domaine Comte Abbatucci

Domaine Comte Abbatucci is een historisch wijnhuis dat al sinds 1462 wijn produceert. Het domaine ligt in de regio Ajaccio en staat bekend om zijn unieke, biodynamische aanpak. Proef hier de bijzondere vermentinu en sciacarellu wijnen en geniet van het prachtige uitzicht over de wijngaarden. Een bezoek aan Domaine Comte Abbatucci is een ware belevenis voor elke wijnliefhebber.

Clos Alivu

Clos Alivu is een charmant wijnhuis in de buurt van Lumio, aan de noordkust van Corsica. Hier worden voornamelijk rosé en rode wijnen geproduceerd, met veel aandacht voor kwaliteit en traditie. Tijdens een rondleiding door de wijngaarden en de wijnkelder krijg je een goed beeld van het wijnmaakproces. Proef hier de heerlijke Niellucciu en Sciaccarellu wijnen en geniet van de warme Corsicaanse gastvrijheid.

Domaine de Vaccelli

Domaine de Vaccelli is een familiebedrijf dat al sinds 1970 wijn produceert in het hart van Corsica. Het domaine ligt in de regio Sartène en staat bekend om zijn karaktervolle wijnen. Hier worden voornamelijk rode en rosé wijnen geproduceerd, die perfect passen bij de authentieke Corsicaanse keuken. Breng een bezoek aan Domaine de Vaccelli en proef de passie en liefde die in elke fles wijn te vinden is.

Met deze tips op zak ben je helemaal klaar om de beste wijnhuizen op Corsica te verkennen. Vergeet niet om te genieten van de prachtige natuur, het heerlijke eten en natuurlijk de fantastische wijnen die dit eiland te bieden heeft. Santé!

You may also like...