Bezienswaardigheden

Bastia Romaanse kerk

Ontdek de pracht van de Bastia Romeinse kerk op Corsica

Als je op het prachtige eiland Corsica bent, mag een bezoek aan de Bastia Romeinse kerk zeker niet ontbreken. Deze historische kerk is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Bastia, de op een na grootste stad van Corsica. De kerk staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis, en het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis.

Architectuur en geschiedenis

De Bastia Romeinse kerk, ook bekend als de Eglise Saint-Jean-Baptiste, is een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur. De kerk werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft sindsdien verschillende restauraties ondergaan om zijn schoonheid te behouden. Het interieur van de kerk is even indrukwekkend als het exterieur, met prachtige fresco’s en beelden die de rijke geschiedenis van Corsica weerspiegelen.

Openingstijden en toegangsprijs

De Bastia Romeinse kerk is dagelijks geopend voor bezoekers, van in de ochtend tot in de avond. De toegang tot de kerk is gratis, dus je kunt op je gemak de prachtige architectuur en kunstwerken bewonderen. Vergeet niet om respectvol te zijn en gepaste kleding te dragen als je de kerk bezoekt.

Adres en bereikbaarheid

De Bastia Romeinse kerk is gelegen in het historische centrum van Bastia, op loopafstand van de oude haven en het centrale plein. Als je met de auto komt, zijn er parkeermogelijkheden in de nabijgelegen straten. Je kunt ook met het openbaar vervoer naar de kerk reizen, aangezien Bastia goed bereikbaar is met bussen en veerboten.

Tip voor bezoekers

Als je de Bastia Romeinse kerk bezoekt, neem dan de tijd om ook de omgeving te verkennen. De stad Bastia staat bekend om zijn gezellige steegjes, levendige markten en prachtige uitzichten over de zee. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants en maak een wandeling door de schilderachtige straten.

Kortom, een bezoek aan de Bastia Romeinse kerk is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar het rijke verleden van Corsica. Geniet van de prachtige architectuur, indrukwekkende kunstwerken en de levendige sfeer van deze historische stad. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze bijzondere herinneringen vast te leggen!

You may also like...