Dagtrips

Fietsroute naar Île-Rousse

Mijn ervaring met de fietsroute naar Île-Rousse op Corsica

Prachtige fietstocht langs de kust

Op een mooie zomerse dag besloot ik om vanuit Calvi een fietsroute te maken naar Île-Rousse, een charmant kustplaatsje aan de westkust van Corsica. Ik had gehoord dat de route langs adembenemende kliffen en prachtige baaien liep, dus ik was erg benieuwd naar wat ik onderweg zou tegenkomen.

Met mijn gehuurde fiets en een rugzak vol water en snacks vertrok ik in de vroege ochtend om de hitte van de middag te vermijden. De fietspaden op Corsica zijn over het algemeen goed onderhouden en veilig om op te rijden, wat het fietsen tot een plezierige ervaring maakte.

Genieten van de natuur en de omgeving

Tijdens mijn fietstocht naar Île-Rousse kon ik volop genieten van de prachtige natuur en de adembenemende omgeving. Onderweg kwam ik langs verlaten stranden met azuurblauw water, schilderachtige dorpjes en groene heuvels vol bloemen en planten.

Ik stopte regelmatig om te genieten van het uitzicht en om wat foto’s te maken. Het was heerlijk om even tot rust te komen en te genieten van al het moois dat Corsica te bieden heeft.

Culinaire hoogtepunten in Île-Rousse

Na een paar uur fietsen bereikte ik eindelijk Île-Rousse, een pittoresk stadje met een gezellige sfeer en prachtige stranden. Ik parkeerde mijn fiets en ging op zoek naar een leuk restaurantje om te lunchen.

Ik genoot van een heerlijke maaltijd met verse vis en lokale specialiteiten, vergezeld van een verfrissend glas rosé. Na de lunch verkende ik het stadje te voet, slenterend door de smalle straatjes en langs de gezellige pleinen.

Terugreis naar Calvi

Na een heerlijke dag in Île-Rousse was het tijd om terug te keren naar Calvi. Ik stapte weer op mijn fiets en genoot van de prachtige zonsondergang boven de Middellandse Zee. De terugreis verliep voorspoedig en ik was vol energie en voldoening toen ik weer in Calvi aankwam.

Al met al was de fietsroute naar Île-Rousse een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten. Het was een perfecte manier om de schoonheid van Corsica te ontdekken en te genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft.

You may also like...