Reisgidsen

Uit eten in Corsica

Uit eten in Corsica: een culinaire ontdekking

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Corsica, is het genieten van de heerlijke lokale keuken een absolute must. Met invloeden uit de Franse, Italiaanse en mediterrane gastronomie is Corsica een waar paradijs voor fijnproevers. Van verse vis en schaal- en schelpdieren tot smaakvolle vleesgerechten en verrukkelijke kaassoorten, Corsica heeft voor ieder wat wils.

Traditionele gerechten

De Corsicaanse keuken staat bekend om haar eenvoudige maar smaakvolle gerechten, vaak bereid met verse en lokale ingrediënten. Probeer zeker eens de traditionele gerechten zoals Brocciu, een verse en romige kaas gemaakt van schapen- of geitenmelk, of Figatellu, een smaakvolle Corsicaanse worst.

Restaurants en eetgelegenheden

In de pittoreske dorpjes en langs de kust van Corsica vind je talloze gezellige restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. Van knusse familierestaurants tot chique dinerlocaties met een prachtig uitzicht op zee, Corsica heeft voor elk wat wils.

Enkele aanraders voor een heerlijke maaltijd zijn:

  • Restaurant U Santa Marina in Bonifacio, waar je kunt genieten van verse visgerechten met uitzicht op de haven
  • Auberge du Prunelli in Ajaccio, bekend om haar heerlijke vleesgerechten en gezellige sfeer
  • Le Chaudron in Bastia, waar je terecht kunt voor authentieke Corsicaanse gerechten met een moderne twist

Wijn en kaas proeven

Naast heerlijke gerechten staat Corsica ook bekend om haar voortreffelijke wijnen en kazen. Bezoek zeker eens een lokale wijngaard voor een wijnproeverij en ontdek de unieke smaken van Corsicaanse wijnen zoals Patrimonio en Ajaccio.

Proef daarnaast ook zeker de diverse Corsicaanse kazen, zoals Niolo en Sartene, die perfect samengaan met een glas wijn en wat vers brood.

Corsicaanse zoetigheden

Sluit je maaltijd af met een typisch Corsicaanse zoetigheid, zoals Fiadone (een citroentaart), Canistrelli (krokante koekjes) of Fiadone (een soort cheesecake). Deze heerlijke desserts zijn de perfecte afsluiter van een smaakvolle maaltijd.

Kortom, uit eten gaan in Corsica is een waar genot voor de zintuigen. Laat je verrassen door de heerlijke smaken en culinaire tradities van dit prachtige eiland en geniet van een onvergetelijke gastronomische ervaring!

You may also like...