Reisgidsen

Rustige plekken ontdekken

Rustige plekken ontdekken op Corsica

Corsica is een prachtig eiland met adembenemende landschappen en afgelegen plekken waar je helemaal tot rust kunt komen. Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan is dit eiland de perfecte bestemming. Van verlaten stranden tot schilderachtige dorpjes, Corsica heeft het allemaal. Ontdek hoe je de rustigste plekken op dit betoverende eiland kunt vinden.

Verken de bergdorpjes

Als je de drukte van de kust wilt ontvluchten, trek dan de bergen in en verken de charmante bergdorpjes van Corsica. Hier vind je smalle steegjes, oude stenen huizen en een adembenemend uitzicht op de omringende natuur. Bezoek bijvoorbeeld de dorpjes Evisa, Zonza en Sant’Antonino voor een authentieke Corsicaanse ervaring.

Geniet van de parken en natuurreservaten

De natuur op Corsica is ongerept en indrukwekkend. Verken de verschillende parken en natuurreservaten op het eiland, zoals het Parc Naturel Régional de Corse en het Réserve Naturelle de Scandola. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de rust en stilte om je heen.

Bezoek afgelegen stranden

Als je houdt van zon, zee en strand, maar liever niet tussen de massa wilt liggen, zijn er genoeg afgelegen stranden op Corsica te vinden. Denk aan Plage de Saleccia, Plage d’Arone en Plage de Nonza. Neem een picknick mee en geniet van een ontspannen dag aan het kristalheldere water.

Verken historische ruïnes

Corsica heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele historische ruïnes die verspreid liggen over het eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Genuese torens van Cap Corse of aan de archeologische vindplaats Filitosa. Hier kun je in alle rust de geschiedenis van Corsica ontdekken.

Neem de tijd voor jezelf

Of je nu wilt mediteren in de bergen, een boek wilt lezen op een verlaten strand of gewoon even helemaal tot jezelf wilt komen, op Corsica kan het allemaal. Neem de tijd om te genieten van de rust en stilte om je heen en kom volledig ontspannen weer terug naar huis.

Met deze tips wordt het ontdekken van rustige plekken op Corsica een onvergetelijke ervaring. Laat je verrassen door de schoonheid en sereniteit van dit prachtige eiland en geniet van een vakantie weg van de drukte.

You may also like...