Dagtrips

Dagtrip naar Calvi

Een dagtrip naar Calvi: een onvergetelijk avontuur op Corsica

Calvi is een prachtige stad gelegen aan de noordwestkust van het prachtige eiland Corsica. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het heldere water en de historische bezienswaardigheden. Als je op Corsica bent, mag een dagtrip naar Calvi zeker niet ontbreken. Ik neem je mee op mijn avontuur naar deze betoverende stad!

Waarom een dagtrip naar Calvi?

Een dagtrip naar Calvi is de perfecte manier om het prachtige eiland Corsica te verkennen. Je kunt genieten van de zon, zee en strand, maar ook van de rijke geschiedenis en cultuur die de stad te bieden heeft. Daarnaast is Calvi gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende delen van het eiland, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit.

Hoe kom je in Calvi?

Calvi is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Als je met de auto bent, kun je vanuit verschillende delen van Corsica naar Calvi rijden via de schilderachtige kustweg. Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je de trein nemen vanuit steden als Bastia en Ajaccio. De treinreis biedt prachtige uitzichten over de Middellandse Zee en de bergen van Corsica.

Tip:

Als je de trein neemt, zorg dan dat je een zitplaats aan de zeezijde reserveert voor het beste uitzicht!

Wat te doen in Calvi?

Er is genoeg te zien en te doen in Calvi om je een hele dag te vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de imposante citadel van Calvi, die hoog boven de stad uittorent en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Maak een wandeling door de sfeervolle straatjes van de oude stad en geniet van een verfrissend drankje op een terras aan de haven.

Als je van geschiedenis houdt, mag een bezoek aan de kathedraal van Saint-Jean-Baptiste niet ontbreken. Deze prachtige kerk dateert uit de 16e eeuw en herbergt een indrukwekkende collectie religieuze kunstwerken.

Activiteiten:

  • Stranddag op het prachtige Plage de la Pinède
  • Boottocht langs de kust van Calvi
  • Wandeling naar de vuurtoren van Revellata voor een adembenemend uitzicht

Culinair genieten in Calvi

Na een dag vol sightseeing en activiteiten is het tijd om te genieten van de heerlijke Corsicaanse keuken. In Calvi vind je tal van gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals verse vis, charcuterie en kaas. Vergeet niet om een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Sluit je dag af met een romantische wandeling langs de haven en geniet van de prachtige zonsondergang over de Middellandse Zee. Een dagtrip naar Calvi is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Geniet van een dag vol avontuur in Calvi!

You may also like...