Bezienswaardigheden

Fesch Museum

Ontdek het Fesch Museum op Corsica

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur en breng je een bezoek aan het prachtige eiland Corsica? Vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan het Fesch Museum in de historische stad Ajaccio. Dit museum is vernoemd naar kardinaal Joseph Fesch, de oom van Napoleon Bonaparte, en herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken uit verschillende tijdperken.

Historie van het museum

Het Fesch Museum werd in 1850 opgericht door Joseph Fesch, die een passie had voor kunst en antiek. Hij bracht gedurende zijn leven een indrukwekkende collectie bijeen en besloot deze te delen met het publiek door het museum te openen. Het museum is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw in het centrum van Ajaccio en is een must-visit voor kunstliefhebbers.

Collectie

Het Fesch Museum heeft een diverse collectie kunstwerken, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot kostuums en memorabilia. De collectie omvat werken van bekende kunstenaars uit verschillende periodes, waaronder Italiaanse, Franse en Corsicaanse meesters. Je zult versteld staan van de pracht en diversiteit van de kunstwerken die hier tentoongesteld worden.

Belangrijke kunstenaars

  • Titiaan: De collectie bevat verschillende werken van de beroemde Italiaanse kunstenaar Titiaan, waaronder zijn iconische portretten en religieuze schilderijen.
  • Orazio Gentileschi: Ook werken van de Italiaanse meester Orazio Gentileschi zijn te bewonderen in het museum.
  • Frans Post: Naast Italiaanse meesters zijn er ook werken te zien van Nederlandse kunstenaars zoals Frans Post, die bekend staat om zijn landschappen.

Tentoonstellingen

Het Fesch Museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die een interessante aanvulling vormen op de vaste collectie. Deze tentoonstellingen belichten vaak specifieke thema’s of kunstenaars en bieden bezoekers de kans om nieuwe en unieke kunstwerken te ontdekken.

Praktische informatie

Wil je het Fesch Museum bezoeken tijdens je verblijf op Corsica? Hier zijn enkele praktische tips:

  • Adres: Rue Cardinal Fesch, 20000 Ajaccio, Corsica
  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt €8 voor volwassenen en €4 voor studenten en senioren.
  • Rondleidingen: Het museum biedt regelmatig rondleidingen aan in verschillende talen. Informeer bij de balie naar de mogelijkheden.

Kortom, het Fesch Museum is een culturele schat op Corsica die je niet mag missen. Breng een bezoek aan dit prachtige museum en dompel je onder in de rijke kunstgeschiedenis van het eiland.

You may also like...