Vervoer

Brandstofprijzen en tankstations

Brandstofprijzen en tankstations op Corsica

Als je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan naar het prachtige eiland Corsica, is het handig om wat meer te weten over de brandstofprijzen en tankstations op het eiland. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips met je, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan en niet voor verrassingen komt te staan.

Brandstofprijzen op Corsica

Op Corsica kun je verschillende soorten brandstoffen tanken, zoals **diesel** en **benzine**. De brandstofprijzen liggen over het algemeen hoger dan op het vasteland van Frankrijk, dus het is handig om hier rekening mee te houden als je een budget hebt voor je vakantie. Daarnaast kunnen de brandstofprijzen per tankstation verschillen, dus het loont om even te vergelijken voordat je gaat tanken.

Een handige tip is om te tanken bij de grote supermarkten, zoals **Leclerc** en **Carrefour**, aangezien zij vaak lagere prijzen hanteren dan de onafhankelijke tankstations langs de weg.

Voorbeeld van brandstofprijzen op Corsica:

Brandstof Prijs per liter
Diesel €1,50
Benzine 95 €1,60

Tankstations op Corsica

Op Corsica zijn er voldoende tankstations te vinden, vooral in de steden en langs de hoofdwegen. Het kan echter voorkomen dat je in de meer afgelegen gebieden minder tankstations tegenkomt, dus zorg ervoor dat je op tijd tankt als je een lange rit voor de boeg hebt.

De meeste tankstations op Corsica zijn zelfbedieningsstations, wat betekent dat je zelf moet tanken en betalen bij de pomp. Zorg er dus voor dat je altijd contant geld bij je hebt of een creditcard die geaccepteerd wordt.

Als je op zoek bent naar 24/7 tankstations, dan zijn de grote ketens zoals **Total** en **Esso** vaak de beste optie. Hier kun je dag en nacht terecht voor brandstof en andere benodigdheden.

Tip: Het is handig om een **brandstof-app** te downloaden, zoals Essence Corsica, waar je de locaties en prijzen van tankstations op het eiland kunt vinden.

Met deze informatie in je achterhoofd kun je zorgeloos en goed voorbereid op reis gaan naar Corsica en genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Veel plezier op je roadtrip!

You may also like...